PEPINGEN -  Schuur Vander Stokken

Er kan opnieuw gefuifd worden in de schuur Vander Stokken in Pepingen. Burgemeester en jeugdverenigingen zorgden eigenhandig voor nieuwe nooddeuren. Een goedgekeurd budget om dit te laten doen, is er immers nog steeds niet.

Jeugdverenigingen die in de schuur Vander Stokken kleinschalige fuiven organiseren; sinds enkele maanden mocht het niet meer. De nooddeuren bleken niet langer conform aan de veiligheidsnormen en waren afgekeurd door de brandweer. Zaterdag staken een heleboel vrijwilligers de handen uit de mouwen om eigenhandig die deuren en nooduitgangen te vernieuwen. Hierdoor zijn vanaf nu kleinschalige fuiven opnieuw mogelijk in de schuur Vander Stokken.

Door de politieke impasse was het niet mogelijk om de werken door een aannemer te laten uitvoeren. Bij de pakken blijven zitten heeft geen zin. Dus pakten we afgelopen weekend met enkele gemotiveerde vrijwilligers zelf de zaak aan. Iedereen wil immers heel graag naar feestjes in eigen dorp gaan. Op enkele uren plaatsen we nieuwe nooduitgangen waardoor de schuur weer op een veilige manier kan opengesteld worden voor events”, aldus burgemeester Eddy Timmermans (LVB).